Luisteren naar klassieke muziek voorjaar 2020

Deze cursus wordt gegeven door Joop de Weger van 10.00-12.00 uur in MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

 

Woensdagmorgen : 22 januari 2020: Romantiek in de 20e eeuw
Laat u verrassen door muziek van Wagner, Ravel en Cesar Franck. In de ouverture Tannhaüser hoor je het verhaal van de gelijknamige opera in een notendop. Het pianoconcert van Ravel is spectaculair en de symfonie van Cesar Frank is een indrukwekkend  meesterwerk waarover veel te vertellen is.

Woensdagmorgen 26 februari 2020:  Een klassiek concert
Het begrip “klassiek” heeft in de wereld van de “klassieke” muziek meerdere betekenissen. Op de  componisten Haydn, Mozart en Beethoven zijn al die betekenissen van toepassing. Maar welke betekenis je ook kiest, het is altijd mooi. Op deze ochtend komen ze alle drie aan de beurt.

Woensdagmorgen 1 april: Virtuositeit in de klassieke muziek
“Virtuoos” is nauw verbonden met het begrip “prestatie”. Maar is elke prestatie ook virtuoos. In elke geval worden er in de klassieke muziek heel wat virtuoze prestaties geleverd.

De prijs voor deze cursus bedraagt €28,-. Bij dit bedrag zijn de kosten voor koffie/thee inbegrepen. Aanmelden, vóór 1 januari 2020, bij Marie-Therese Boogers bij voorkeur per e-mail mathboogers@gmail.com  of tel. 0411-684058. Het cursusgeld kan overgemaakt worden op rekeningnr. NL25RABO0102488932 t.n.v. Penningmeester KVG onder vermelding van “cursus klassieke muziek”.